24 May 2019

İÇİMDEKİ ÇOCUK / THE KID FİLM ANALİZİ

      The kid

Hiç bir konuyla tesadüfen ilgilenmezsiniz. O konu bir şekilde odağınıza girdi ise siz hazırsınızdır öyle girmiştir. Hiç bir yazıyla, kitapla, şarkıyla ve filmle tesadüfen karşılaşmazsınız. Herhangi bir sosyal medya hesabının bile size görünmesi için hazır olmanız gerekir. O çok beğendiğiniz kitap ve hayran kaldığınız yazarın hayal dünyasıyla tanışmanız asla tesadüf değil. İzlediğinizde sizi ağlatabilecek kadar duygulandıran o filmin de, sırf siz o duyguyu yaşayabilin ve içinizdeki kendi yarattığınız maske duygulardan ve sahte egolardan çıkın diye sizin hazır olmanızı beklediğine emin olabilirsiniz. Her biri fark etmeniz için, her biri mucize, buna inanın.

Tam da bu günlerde şifalanmanın en güçlü çalıştığı zamanlardayken izlenebilecek harika bir Bruce Willis filmi. Yazının bundan sonraki kısmı film hakkında spoiler içerir. filmi izledikten sonra okumanızı öneririm. 

Hani hep klasik haline gelmiş bir tabir vardır ya; çocukluğuna inmek. Bu film de sizi tam da oraya götürüyor. Russ geçmişini adeta unutup silmiş yepyeni bir hayatta koşuştururken ilginç bir şey olur. 8 yaşındaki hali bir şekilde karşısındadır.  Kahramanımız ilk başta inanmasa da alıştığı yaşamını sürdürmek istese de ansızın karşısına çıkan bu masum çocuğun mesajını vermeden gitmeye niyeti yoktur. Başlarda yüzleşmekten korksa da, çözüme kavuşturmadan kurtulamayacağını anlayan Russ, geri dönebilmesi için ufaklığa yani kendisine yardım etmeye karar verir. Kendiyle bütünleşip unuttuğunu sandığı hatıralarıyla karşılaştığında hayatıyla ilgili büyük farkındalık ve yüzleşmeler yaşar. İçindeki çocuğa sarıldığında ise artık her şeyi biliyordur. Kendini yanlış inanç kalıpları yüzünden yıllarca cezalandırmış olduğu gerçeğini fark eder. Ve çocukluğuna sarılır, tüm o dönüşmek için bekleyen negatif inanç ve duyguları sevgiye dönüşür.

        İçimdeki Çocuk


Film aslında gerçek bir çok hikayeden uyarlanmış. Senden, benden, bizden.

Hangimiz kusursuz bir çocukluk geçirdik ki? Hatırlamak bile istemediğimiz, utanç duyduğumuz, korkup saklandığımız, çok fazla kırılıp da çocuk kalbimizle anlam veremediğimiz kim bilir neler yaşadık. Emin olun bilinçli aklımızla her ne kadar onları unutmanın bir yolunu bulsak da, bilinç dışımızda kayıtlı her biri. Her bir hikaye bizi biz yapan ve şimdiki tepkilerimizi yöneten benliğimiz haline getirmiş bizi. Orada durup fark etmemizi ve tüm o korkuları, kırılmışlıkları, masum çocuk yüreğimizin yaşadığı acıları fark edip sevgiye dönüştürmemizi bekliyorlar. Dönüşelim ki şimdi ve şu anda verdiğimiz kararlar ve tepkilerimiz bizi mutlu eden şeyler olsun, dönüşelim ki artık o masum çocuk zamanında elinden geleni yapmasına rağmen yetersiz kaldı diye, şimdi kendimizi cezalandırmaya devam etmeyelim.

Yazının başında da belirttiğim gibi; şimdi burada oturup bu yazıyı okumanız tesadüf değil. Buna emin olabilirsiniz. Hepsi bizim özümüze giden yolumuzu bulabilmemiz için birer rehber. Sevgiyi, gerçek anlamıyla kendimizi ve sevdiklerimizi affedip huzurlu ve ilahi sevgiyi bulmamız için önemli yön tabelası her biri.

İçimizdeki çocuğa sevgilerle...






Share:

2 yorum:

  1. Böyle güzel bir yazı taktiri hak ediyor. İnsanın yüreğine dokunan cümlelerin döküldüğü enfes bir yazı olmuş tebrik ederim

    YanıtlaSil