20 Oca 2019

ASTROLOJİ - RUH BİLİMİ

ruh bilimi



Nasıl oluyor da gezegenlerin hareketleri bizleri de etkiliyor diye soranlarımız olmuştur mutlaka. Bu yazı bize gelsin o zaman.

Dolunay zamanlarında ya da retro durumlarında duygusal gelgitler yaşıyoruz. Bunu sadece farkında olarak anlayabiliriz. Etkileri araştırarak ve hem kendi hayatımızda hem de çevremizde olanları gözlemleyerek. Asıl soru nasıl oluyor da bu gezegenler bizleri bu derece etkileyebiliyor ?

Gel-git demişken ay tutulması sırasında yerkürede deniz -okyanus gelgitleri de ayın yeryüzüne yakın olması sebebiyle yaşanıyor. Hatta bazı gökyüzü olayları depremleri de tetikleyebiliyor. 

Gezegenler yer küreyi fiziksel olarak bu derece etkiliyorken bizdeki etkileri de çok normal. Bizler de yerküreye ait %70'imiz su olan toprak özlü canlılarız. İçimizde bu gelgitleri ve depremleri yaşamamız çok normal. Bedensel ve ruhsal olarak evrenin bütünlüğünü kavrayabilirsek, olan en küçük bir hareketin bile her birimizi etkileyerek dalga dalga yayılacağını hissedebiliriz.

Aslında tüm galaksiler, tüm evren birbirini etkileyen homojen - uyumlu bir karışım gibi. Hepimiz bir çorbayız :) Çorbadan tek farkımız evrende baştan beri var olan şeyler sadece dönüşümle hala var. Yani çorbaya biraz daha tuz ekleyelim diyemiyoruz :) Sıfır noktasında ne varsa bunlar zamanla evrenleri, galaksileri, gezegenleri, ilkel canlıları, bizleri oluşturmuş.  Gezegenler bu karışımdaki önemli yapı taşları. Dolayısıyla onların ileri ve geri hareketleri, konumları tüm karışımı etkiliyor.

Mayalar, eski Mısırlılar gibi kadim uygrlıklar bunu o zamanlardan anlayıp  astronomi ve astrolojiye çok önem vermişler. Ay ve güneşin konumuna göre bazı ritüeller inançlar geliştirmişler. Mayaların anlaşılamayan gizemli kıyamet senaryosunun gizemini bizler daha yeni çözebildik. Kastettiklerinin kıyamet olmadığını yeni yeni anlayabiliyoruz. Hatta gizemi hala çözülemeyen piramitlerin son yıllarda Orion takım yıldızı kuşağındaki üçlü takım yıldızı dizilimi koordinatlarıyla aynı koordinatlarda yeryüzünde konumlandığı anlaşıldı. Gökyüzüne ve astronomiye bu derece önem vermelerinin sırrı onların evrende her şeyin birbirini etkilediği sırrını o zamanlardan çözmüş olmalarıydı.

İşte bir miras gibi kadim zamanlardan gelen ve araştırmaya değer derinliği olan bir bilim astroloji. Hatta bence ciddiye alınması gereken bir hayat bilimi. Doğum haritanız, ay düğümleriniz, şans noktanız, güneş ve ay burcunuz yükseleniniz karakter ve ruh haliniz ve de hayat yolunuz hakkında ipuçları verir. Bunları araştırıp öğrenmek size kalmış. Ama özellikle benim önemsediğim kuzey ve güney ay düğümü noktaları ruhumuzun geçmişi ve bu hayattaki rotasını gösterdiği önemli noktalar.

Evrendeki gezegenlerin bu hareketleriyle özümüze her daim mesaj gönderdiklerini hissedip içinizden gelen sesi dinlerseniz sadece madde değil asıl ruhsal yolda olduğunuzu hissedersiniz. Ve içinizden gelen sesi dinlediğinizde asla yanlış yapmayacağınızı bilirsiniz.








Share:

0 yorum:

Yorum Gönder