14 Mar 2019

Pİ VE SONSUZLUK

pi ve sonsuzluk

3,1415926535 8979323846 2643383279... diye sonsuzluğa doğru yol alan özel bir sayı Pi sayısı. Arşimet sabiti ve Ludolph sayısı olarak da bilinir. bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen irrasyonel matematik sabiti'dir. İsmini, Yunanca περίμετρον (çevre) sözcüğünün ilk harfi olan π den alır.

İşin en ilginç yanı ise; bu süregelen sayı dizileri içerisinde aynı tekrarın hiçbir şekilde olmamasıdır. Aynı zamanda; incelediğiniz zaman size özel pek çok sayıyı, pi sayısının devreden bölümünde bulabilirsiniz. Doğum gününüz, mezuniyet tarihiniz yalnızca birer küçük ayrıntıyken, TC numaranız veya bir işletim sisteminin sıfır ve bir rakamları ile ifade ediliş şeklinin tamamını bu sayının içerisinde bulmak mümkün.

Yani bize hayatı anlatan özel bir sayı. Özel bir sonsuzluk. Her şeyin nasıl başladığını bilimsel olarak bilemiyoruz. Bir sonu var mı onu da bilmiyoruz. Sonsuz bir döngüde gibiyiz. Ama başını ve sonunu bulamıyoruz. Büyük patlama ile mi başladı her şey yoksa yaratıcı ile mi ? Bilim ve din hep bunu tartıştı, bilim hep araştırdı. Din kitaplarında yazıldığı gibi inanmak kolay ama insanlar ispatlamak istedi, her şeyi bilmek istedi. Hala ve hala bilmek istiyoruz. Nereden geldik nereye gidiyoruz. 

insanın aurası

Pi sayısının anlamı için bir dairenin çapına bölünmesiyle elde edilen sonsuz sayı sabiti demiştik. Her birimizin aurasının olduğu, her birimizin etrafında olan gözle görmediğimiz çekim alanı ve enerji çemberi...  Anlatmak istediğim bir çevremiz ve bir çapımız var gerçekten. Tıpkı dünya gibi, tıpkı Pi gibi  bizler de sonsuzluğa doğru yol alıyoruz. 



"Evrenin gizemini anlamak istiyorsanız enerji, frekans ve titreşim yasalarıyla düşünün." demiş Nikola Tesla. Evrenin gizemini, anlamını bilemiyoruz ama, Pi' nin anlamı, dünya ve bizler çok benzeriz. Çevremizin ( enerji çemberimizin ) çapımıza ( bize )  bölünmüş hali kadar sonsuz ve akışkanız. Tıpkı Pi gibi yerimizde durmuyoruz. Farklıyız ve akıyoruz, değişiyoruz, dönüşüyoruz sonsuzluğa doğru. 

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder