15 Ara 2019

Rotamız Ruhumuz

ruhsal rotamız

Kaderimiz her zaman karmaşık bir konu olmuştur. Yani insan aslında sonu belli olan bir senaryoyu yaşamak için hayata geldi ise yaşamın ne anlamı var ? Kader konusunu ilk duyduğumuzda bu tepkiyi çoğumuz vermiştir. Özgür iradeye uymaz gibi düşündürüyor ilk başta insana. Peki ya bu planı yapan yani kaderimizi hazırlayan aslında biz isek ? 

Ruhumuzun büyümesi, yargısız sevgi gibi yüksek boyutlara ulaşması için geçmemiz gereken deneyimleri biz seçerek dünyaya doğuyoruz. Dünyada bunu hatırlamıyoruz tabi ki. Aldığımız duygusal deneyimin sonuçlarını ruhumuz bilinçsizce hatırlamadan almalı ki o duyguyu öğrenip yargısız olma boyutuna büyüyebilsin. Diğer türlü yani senaryoyu hatırlasa analizler yaparak, duyguya odaklanamazdı. Bilinçaltı sırayla bu plandaki kişileri ve olayları hayatımıza çağırır. Aslında en küçük detaylar bile büyük planda olan şeyler. Nasıl bir film izlerken anlatılmak istenen ve filmde görülen sahnelerin hiç biri gereksiz değilse bizim hayatımızda da olan görülen yaşadığımız hiç bir şey gereksiz değil. 

Hayatınıza bir bakın. Sevdiğiniz kişiler, sevmediğiniz kişiler, şükür ettikleriniz, isyan ettikleriniz, korkularınız, kendinize güvendiğiniz alanlar, tanıdığınız ve sizi etkileyen çok da yakın olmadığınız çevrenizdeki insanlar, onlarda sizi etkileyen şey ne? Garipsediğiniz, yargıladığınız olaylar, ayıpladığınız, kınadığınız, sizi rahatsız eden haberler. Çok taktir ettiğiniz, içinizde umut uyandıran harika şeyler. Tüm bunlar sizin gündeminiz. Sizin gündeminize girebilen her konu sizinle ilgilidir. Sizin hayat planınıza uyan bir şey mutlaka vardır. O dersi tetikleyen bir duygu, bir his, sezgisel bir hatırlama vardır. Her olay herkeste aynı etkileri yaratmaz. Sizi çok heyecanlandıran bir duruma arkadaşınız ya da eşiniz eh işte diye tepki verebilir. Ya da sizi çok korkutan bir korku filmi bir başkasında hiç bir etki uyandırmaz. Siz kan görmeye dayanamazsınız ama o bir cerrahtır belki de. Sizin içinizde kan- beden gibi ilkel benliğin bir eksikliği olabilir. Bu da siz bu görüntülerden tetiklenir ve korku yaratarak yüzeye çıkar. Bazılarında tam tersi bu karanlık benlikle karşılaşınca seri katile dönüşenler bile olabilir. Amacımız yargısız boyuta ulaşmak. O görüntülerin çok rahatsız etmesi sizin bir yüzleşme yaşamanız gerektiğini haber verir aslında. Tam tersi bir aşk filmi ya da başarı hikayesi sizi çok çok heyecanlandırırsa bununla da yüzleşmelisiniz. Bu normal bir olay gibi algılanmalı. Tetikleniyorsanız eğer, o dersi henüz olumlu ya da olumsuz yargılamayı geçememişsinizdir. Bu seviyeyi geçmek demek ise ruhsal planda kocaman bir adım atmak demektir. 

Ruhsal rotamıza uygun yaşamak demişken astrolojideki KAD ve GAD konusunu es geçmek olmaz. Doğum haritasında ya da Google 'a kuzey ay düğümü yazdığınızda kolayca bulabileceğiniz bir nokta. Size geçmiş planlarınızı söyleyen güney ay düğümü, gelecek rotanızı anlatan ise kuzey ay düğümü oluyor. Bu burçlar birbirinin zıttı olan burçlar. Kuzey düğüm noktanız ne ise o burcun konularında ilerlemelisiniz demek oluyor. Yani doğarken rotamıza dair bir ipucu ile dünyaya geliyoruz aslında. Bu konuyu araştırdığınızda kendinize dair çok fazla şey bulacaksınız. Kendinizi anlamaya çabalamak için astrolog olmanıza gerek yok. Bazı çıkarımları bir yabancıdan çok kendiniz rahatlıkla yapabilirsiniz. 

Bunları yaparken amacımız kendi büyük planımıza uygun yaşamaya çalışmak. Analiz eder gibi değil de rotayı gözden kaçırmamak için yapmamız gerek. Bunun sınırını aşarsak da bilinç devreye girerek yargılardan kurtulamayız. Amacımız zaten yargısız sevgi boyutuna giden yol. Her birimizin rotası ve gündemi farklı olsa da her ruh bir gün bu yüksek boyuta ulaşmak için defalarca yaşar. Tüm deneyimler senin için. 

Şimdi tekrar düşün. Gündemimde ne var ? Tetikleyicilerim neler ? Kaderimi kim hazırladı ? Kadere isyan eden sözleri, şarkıları her fark ettiğinizde isyan ettiğiniz kim ? Kaderi yenmek diye ya da kadere köle olmak diye bir şey olmadığını kader planının senin aslında düşmanın olmadığını ve senin ruhunun şimdi algılayamayacağı kadar büyük bir plana ait ruhlarla kutsal bir yolculuk yaptığını fark et.

Rotamızda ilerlediğimiz bir hayat dilerim. 
















Share:

0 yorum:

Yorum Gönder