26 Şub 2019

ARALARDA KALANLAR

hissettiğin şeyler doğru

Bazı anlarda iç sesimizle bilinçli sesimiz arasında kalırız. Biri mantıklı olan bu der, öbürü ise huzurlu olacak mısın ki diye sorgulatır sana kararını. İçinden gelen başkadır, yapman gereken başka. Sırf doğru kabul edildiği için çoğu zaman yaptığımız da bu aslında. Mantıklı değil - mantıklı diye bu kararları bu doğru yanlışları bize kabul ettiren yine bizlerin oluşturduğu sistem değil midir ?

Aralarda kaldığımız anlar, hayattaki dönüm noktalarımız olabilir. Önce bocalarız, sonra bir yola sapar  karar verir, rahatlarız.  Bizim doğru kabul ettiğimiz sınırlarımızla yürürüz hayatta. Bu sınırlar aynı zamanda bizim konfor alanımızdır. Genelde kabul edip yola koyulduğumuz kolay olan, denenmiş olandır ki bu yüzden mantıklı kabul ederiz. Evet belki çoğu zaman işe yaradığı olur. Olur olmasına da ya iç sesiniz bir şeylerin yanlış olduğunu söylerse, sizi huzursuz eder durursa ?

Bu huzursuzluk iyi bir şeydir aslında. Belki uyarıdır, potansiyelini tam kullanmıyorsundur, ne de olsa konfor alanı içindesin. Çıkınca yapabileceklerini bilsen bir an bile kalmazsın belki.

Bir yola girmişsindir, mantıklıdır çünkü. Hissettiğin mantıklı değil oysa ki çünkü bir şeyler yanlış gidiyordur. Bunu bilirsin, eminsindir. Ama henüz net değil bildiklerin, derinlerde bocalayarak bir çıkış yolu bulmaya çalışırsın. İşte arada kalmış sensin o. Arada kalmış ben. Kendi öz bilgeliğin içinde nedir beni huzursuz eden diye arar durusun.

Bu günlerde böyle bir ruh halindeyiz çoğumuz. Doğru yanlış kavramlarını sorgularken bulabiliyorum çevremdeki insanları. En çok da kendimi. Onlar da bana ayna olanlar zaten. Doğru da kime göre, neye göre doğru.

Sorgulamadan, en dibe inmeden, özümüze danışmadan huzura eremeyiz. Bunun da tek yolu yalnızca kendi iç bilgeliğimize güvenmek. Bazen boş ver kuralları diyebilme saygısını kendi öz benliğimize gösterebilmeliyiz. Bazen onun hissettiği senin emin olduğundan doğrudur çünkü. Buna güven. Huzursuz isen yanlış bir yoldasın, ruhunu daha az inciterek yükseltecek başka bir yol var.

Bu yolu bul. Yalnızca sen bulabilirsin, Yalnızca kendi içinde bulabilirsin.




Share:

2 yorum: