26 Mar 2020

Kendini Bil

senin yolun


Kendimizi tanımak öyle basit bir eylem değildir. Bunu yapabilmek için bir ömür yaşamamız gerekiyor baksanıza. Bu ömürde bize ayna olacak binlerce insan tanımamız gerekiyor. Bu yaşam süresince seçimler yapıyoruz, mutluluk ve mutsuzluk arasında, iyilik ve kötülük terazisinde gidip gelip dengemizi bulmaya çalışıyoruz. Bu yaşam zıtlıklarla dolu ve bir çok yol var önümüzde. Milyonlarca ihtimal. Kendi hayat yolumuzda tüm bu verilerle, bize özel deneyimlerle geçiriyoruz ömrümüzü.  

Sen ne hissediyorsan senin doğrun hissindir. Ruhun duyguların aracılığıyla seninle iletişim kurar. her zaman senin için en doğrusunu, en iyisini, olman gereken yeri, gitmen gereken yolu sana nasıl hissettiğin şekli ile gönderir. Senin seçmen gereken tek şey nasıl hissettiğini algılamak ve yönünü bulmanda hislerinin sana rehber olmasına izin vermek. 

Hep duyduğumuz cümleler vardır hani. Kendini tanı, içine dön, içindeki gücü bul, özündeki sen kimsin vb... İçimize yönelten bu cümleleri hep duyarız. Çoğu zaman ise nasıl yapacağımızı pratikte bilemeyiz. Aslında işin gerçeği bu bize özel bir şeydir. Bazıları içsel bir bilgeliğe zaten sahiptir. Benliğinin farkındadır. Yüzleşmekten kaçmaz ve neden böyle hissediyorum diye sorabilir kendi kendine. Bazıları ise daha yüzeydedir. Kendi duygularını yüzeysel olarak yaşıyordur. Derininde ne olduğunu dinlemek istemez, korktuğu kaçındığı özüyle benimseyemeyeceğini bilinçaltında hissettiği bir gerçekliğe sahiptir belki de. Kim bilir. 

Bizler enerji - beden birleşimi, bilinç - bilinçaltı meziyetlerine sahip, beynimizin henüz küçücük bir bölümünü kullanan varlıklarız. Tam anlamıyla tüm beyin potansiyelimizi kullansak ne olurdu kim bilir? Şu an kullanabildiğimiz potansiyel beyin gücümüzle yaşıyoruz. Bilimsel buluşlar bu potansiyelle yapılıyor. Teknolojik gelişmeler, sosyal hayatımız, her şey bildiğimiz ve bu gezegende yaşayan canlılar, adalet sistemi, yönetim sistemleri, yaşayış tarzımız tüm yaşamımız beynimizi tam verimle kullanmadan bu şeklini almış durumda. Tabi ki beynini dünya canlılarının genelinden daha yüksek oranda kullanabilenler mevcut olabilir. Bu gezegende veya başka gezegenlerde bu mümkün. Biz şu an bu gerçeği biliyoruz ve böyle kabul ediyoruz. 

Olagelen sistem ve yaşayış biçimleri bu gezegendeki enerji - beden birleşimi canlılar yani bizler tarafından oluşturulmuş. Kendi kendimize hayat amaçları bulmaya çalışırken, neden buradayız, biz kimiz diye sorarken bu noktaya gelmişiz. Hala tam anlamıyla çözebilmiş değiliz, tam anlamıyla tatmin olmaya saf bilgiye, gerçeğe ulaşmaya çalışıyoruz hala. 

Bir yandan da kendimizi kurcalayarak gizemi anlamaya çalışıyoruz. Düşünerek, ruhsal yanımızı anlayarak, daha bilgece kendimizi tanıyarak belki neden burada olduğumuzu, amacımızın ne olduğunu, hayattayken ne yöne gitmemiz gerektiğini anlamaya çalışıyoruz. Çünkü bir iç sesimiz var. Hem de hiç susmayan. O başka biri sesli konuşan bu beden başka biri mi acaba diyoruz ? Çünkü iç sesin söyledikleri başka konuştuğumuz başka çoğu zaman. İç sesimiz uyanıkken neden hiç susmaz, her an neden gerekli gereksiz konuşur, hiç yorulmaz mı mesela ? Onu susturursak ( meditasyon vb. yollarla ) ne olur ? Asıl benliğimiz önündeki engel bu iç sesimiz mi ? 

Bir bulmaca çözer gibi hissettiklerimizle, iç sesi susturarak yönümüzü bulabiliriz. Kendi üzerinde çalışmak tamamen kişiye özeldir. Kimse bunu sizin için yapamaz. Yaşadığınız ve sizi etkileyen olaylar, geçmişinizden ( ruhsal enkarnasyonlar ve biyolojik aileden )  gelen aktarımlar, sizin üzerinizde etkiler bırakır. Bu yaşamda tanık olduklarınız ile çıkarımlar yapabilirsiniz. Hatırlamadığınız atalardan gelen genetik aktarımlar da sizi etkiler. Yine hatırlamadığınız daha önceki ruhsal yaşamlarınız ve o yaşamlarda başınızdan geçen olaylar bilinçaltı düzeyde bilinir ve bu hayatınız tüm bu deneyimlerle şekillenir. Kendiniz üzerinde çalışırken bu etkileri de araştırmanız daha çok yardımcı olacaktır. 

  Ayrıca astrolojik olarak kendinizi yıldızlar aracılığıyla da tanıyabilirsiniz. Doğum haritası analizi için uzman bir astrologla çalışabilirsiniz. Merakınız var ise kendiniz de yorumlayabilirsiniz. Gezegenlerin bizi etkilediğini yazdığım yazımda da belirttiğim gibi, tüm kainat bir karışım ve bu karışımdaki büyük parçalar yer değiştirdiğinde tüm diğer karışımdaki varlıklar bu değişimlerden etkilenir. Dolayısıyla amacımız kendimizi ve hayattaki amacımızı bulmak ise bu da bir yöntemdir. 

Bir kızılderili atasözü der ki; Kendini, kendin için ara. Başkalarının senin için yol çizmesine izin verme. Bu senin, yalnız senin yolun. Başkaları seninle beraber yürüyebilir ama senin için yürümez. 

Hayat gizemli bir rüya. Bu rüyadan uyanmadan önce kendi gizemimizi çözebilmemiz dileğiyle. 








Share:

2 yorum:

  1. Aslında üç şey arar insan:BİLGİ /ANLAM/TESELLİ..
    Kimse senin için yürümez bu yolu.Güzelmiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamı için bir anlam arar aynen.. Teşekkürler :)

      Sil